Militairen met geweren gespot in Haarlo!

tn_DSC07404aHAARLO – Het werd door de gemeente al aangekondigd: een militaire oefening van 23 tot 28 mei in Berkelland. Voor de media is het altijd lastig om de ‘groene-mannen’ in actie vast te leggen. Maar het is Nieuwsuitberkelland.nl dit keer gelukt. Dinsdagmiddag trof fotograaf Henk Klein Hazebroek de militairen met geweren aan op de Wolinkweg en Veldweg in Haarlo.

De vijfendertig militairen waren aan het oefenen in het buitengebied van Haarlo en Eibergen. In totaal werden er vijftien voertuigen ingezet. Het Fennek pantervoertuig viel het meeste op (zie foto’s). De medewerkers van Defensie waren afkomstig uit Amersfoort (opleidingscentrum manoeuvres).

De onderofficieren waren bezig met waarnemen en verkennen. Morgen rijden de ‘groene-mannen’ naar Bentelo om missie drie verder af te maken.

Foto’s Henk Klein Hazebroek:
[nggallery id=2037]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven