Truck laat weggebruikers flink schrikken

tn_Afbeelding nieuw Roy 29672RUURLO – Het woordje ‘geluk’ is deze week veel te horen in Ruurlo. Waarom? Een vrachtwagen met oplegger verloor woensdagmiddag rond 12.15 uur een grote band op de rotonde (Borculosweg). Wonder boven wonder liep het allemaal goed af. Niemand raakte gewond door de band die van de rijdende vrachtwagen schoot.

Volgens ooggetuigen reed de vrachtwagen – komende van Borculo – al een tijdje met een lekke band. Een bestuurder van een busje die achter de vrachtwagen reed wilde de trucker optijd waarschuwen maar dat lukte niet. Op de rotonde – tijdens het sturen – liep de band van de velg.

Tijdens het incident waren er scholieren van het ROC uit Amsterdam aan het oversteken op de rotonde. “We hebben erg veel geluk gehad. Ik ben blij dat het goed is afgelopen. De vrachtwagen had ook kunnen kantelen”, aldus een leerkracht. De vrachtwagenchauffeur is gewoon doorgereden – met één band minder. Hij moest laden of lossen bij Teger in Ruurlo.

Medewerkers van de provincie hebben de band opgeruimd en meegenomen. “De band was nog warm toen we hem aanpakten.” Er is geen politie ter plaatse geweest.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2039]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven