Autobedrijf Berenpas krijgt ‘metamorfose’

tn_Afbeelding nieuw Roy 30234EIBERGEN – Autobedrijf Berenpas aan de Kiefteweg in Eibergen ondergaat een grote metamorfose. Het hele bedrijf gaat op de ‘schop’. Aanleiding is de verontreinigde bodem onder de showroom. Op dit moment wordt het gedeelte waar de auto’s stonden te pronken gesloopt. In week zevenentwintig gaat het saneren van start. Dit duurt ongeveer vier weken.

In 1989 werd de bodemverontreiniging aangetroffen onder het pand. De oorzaak?: Een treinwagon die in 1933 op de spoorbaan kantelde. In 2000 heeft de provincie Gelderland de vuile grond weggegraven. Maar uit onderzoek kwam naar voren dat dit niet afdoende was. Er zitten nog resten in de grond. Daarom wordt de grond nu opnieuw verwijderd (vier meter diep). Vanaf 2003 is Berenpas al bezig om deze zaak snel op te lossen.

Maar volgens eigenaar Eelco Kruidenier heeft het allemaal veel te lang geduurd. “Het had veel sneller gekund. Maar door de ambtelijke molen werd het proces vertraagd”, aldus Kruidenier. ”We zijn blij dat we nu kunnen beginnen. De sloopwerkzaamheden zijn in volle gang. Alleen de staalconstructie van de showroom wordt opnieuw gebruikt de rest wordt allemaal nieuw.”

Naast de showroom – die een nieuw aanzicht krijgt vanaf de weg – wordt het hele bedrijf gepimpt. “Je moet met de tijd mee in deze branche. We gaan alles opnieuw schilderen. Er komen nieuwe roldeuren en de werkplaats wordt aangepakt. Ook wordt er geïnvesteerd in werkplaatsapparatuur. In oktober hoop ik dat alles klaar is. De zaak blijft tijdens de verbouwing gewoon open.”

Autobedrijf Berenpas werd in 1938 opgericht door Jan Berenpas. Zijn dochter was getrouwd met Jaap Kruidenier en die heeft de zaak overgenomen. Berenpas zit vanaf 1978 aan de Kiefteweg. Daarvoor zat het autobedrijf aan de Klaashofweg tegenover de Willem Sluiterschool.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2079]

Nieuw aanzicht na verbouwing:
[nggallery id=2080]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven