Berkelland FM heeft licentie in handen

BORCULO – Berkelland FM heeft zaterdagmorgen bericht ontvangen van het CvdM, met de mededeling dat zei ook voor de komende jaren het lokale radio aanbod mag verzorgen in de Gemeente Berkelland. Berkelland FM was in een hevige strijd verwikkeld met Gelre FM voor deze uitzendlicentie.

Berkelland FM verving in april 2010 vrijwel haar gehele bestuur, en onder aanvoering van oud VVD raadslid Mans Koster werd een nieuwe koers gevaren. Berkelland FM heeft al vanaf 1994 het lokale radio aanbod in de Gemeente verzorgt, eerst in Eibergen en later in Neede. In 2005 kwamen daar Ruurlo en Borculo bij, in die laatste gemeente was Radio Berkelstad actief, deze fuseerde met Berkelland FM
 
In de komende jaren wil de omroep de ingeslagen weg van het van het afgelopen jaar blijven volgen. In het nieuwe seizoen komt er een wekelijks politiek programma en komt er ook een nieuwe programma over kerk en samenleving. Verder werkt de omroep aan de optimalisering van haar bereikbaarheid.

Op korte termijn komt er een nieuwe zender in EIbergen, waardor met name het ontvangst in Eibergen en Neede zal worden verbeterd en hoopt men een mast te kunnen plaatsen in Ruurlo. Tevens wil men in Ruulo op het glasverzel netwerk.

Verder wil de omroep op gebied van sport verslaggeving, nieuwsvoorzieningen en acquisitie voor radio reclame gaan samenwerken met andere gelijkwaardige lokale omroepen in de regio.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven