Bijzonder: Trouwpartij tussen de koeien!

tn_2011_0609BruiloftMolendijk0083EIBERGEN – Elkaar het jawoord geven in een koeienstal. Dat was de wens van Wilma Kemink en Ronny Molendijk. Het heeft heel wat tijd en energie gekost om dit voor elkaar te krijgen met de gemeente. Maar uiteindelijk is het toch gelukt. Vrijdagmorgen werd in een stal aan de Slotmansweg in Eibergen het huwelijk voltrokken. Volgens ambtenaar Oetse Oosterveld een uniek moment.

Dit is nog nooit eerder voorgekomen in de gemeente Berkelland. Het was een mooi plaatje (zie foto’s). Er waren getuigen genoeg: familieleden en niet te vergeten de koeien in de stal. Wilma en Ronny houden niet van poespas en tierelantijnen, hij op de teenslippers en zij in een mooie zomerse jurk.

Eigenlijk wilden ze in de openlucht trouwen. Maar dat werd door de gemeente niet toegestaan. De gemeente stelt een aantal eisen. Er moet een toilet aanwezig zijn, de plechtigheid moet onder dak plaatsvinden, en op een locatie met adres.

Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (Oetse Oesterveld) hoopt dat Berkelland in de toekomst soepeler omgaat met deze regels zodat mensen meer mogelijkheden krijgen om op bijzondere locaties te trouwen.

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=2063]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven