Busplein in Neede helemaal op de schop

tn_Afbeelding nieuw Roy 29968NEEDE – Deze week is de gemeente in samenwerking met de provincie gestart met de aanpak van het busplein in Neede. In verband met de wet gelijke behandeling chronisch zieken en gehandicapten (nieuwe richtlijnen) moeten de haltes verhoogd worden naar 18 centimeter. Na de reconstructie zijn de bussen beter toegankelijk (in- en uitstappen).

De werkzaamheden duren enkele weken. Voor de reizigers en de buschauffeurs is het even behelpen. Één perron is nog gewoon in gebruik. In totaal worden er achttien bushaltes en twee buspleinen in Berkelland onder handen genomen. De werkzaamheden duren zeker nog tot september.

In Nederland moeten alle gemeenten de haltes aanpakken door de wet. Op deze manier wordt het openbaar vervoer ook toegankelijk voor hen die slechtziend of moeilijk ter been zijn, of bijvoorbeeld een rollator gebruiken. Zo kan iedereen met de bus zonder afhankelijk te zijn van speciaal vervoer.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2059]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven