Burgemeester zorgt voor uniek huwelijk

tn_2011_0617BruiloftChristi0104EIBERGEN – Cristi Kluivers en Ben Bouwmeester mochten vrijdagmiddag voor het eerst het jawoord geven in het vernieuwde Muldershuis. Niemand minder dan burgemeester Bloemen mocht het huwelijk voltrekken. Daarmee ging voor het bruidspaar een wens in vervulling. Want ze wilden graag getrouwd worden door de burgervader. Zelden of nooit doet Hein Bloemen een huwelijk. Alleen voor goede vrienden en kennissen maakt hij een uitzondering.

Het bruidspaar maakte voor de plechtigheid een romantische tocht per boot (de Snippe) vanaf het botenhuis tot de Mallumse molen. Bij het vernieuwde Muldershuis stonden ruim honderdtwintig gasten Cristi en Ben op te wachten. Er waren zelfs genodigden uit Frankrijk, Verenigde Staten, Spanje, en andere delen van de wereld.

In totaal waren er zeven bruidjonkers waaronder het jongste kleinkind van Christi, Rembrand (ook kleinkind van Aat Veldhoen) van anderhalf jaar oud. Burgemeester Bloemen schrok een beetje van de media-aandacht. Hij is bang dat hij door de publicatie meer aanvragen binnen krijgt.

Ook Bloemen vindt het erg jammer dat er bijvoorbeeld op de berkelzomp niet getrouwd kan worden. ”’De regels in de wet staan dit niet toe.” Eerder schreef Nieuwsuitberkelland.nl over een trouwpartij in een boerenstal. Hier was ook veel moeite voor gedaan om het voor elkaar te krijgen.

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=2073]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven