Gratis popfestival heeft veel te bieden

EIBERGEN – Ook dit jaar biedt het gratis New String Festival een podium voor verrassend poptalent uit Nederland. Zaterdag 25 juni presenteren vier uiteenlopende bands zich aan het grote publiek in het openluchttheater van Eibergen. Er zijn optredens van Fortress, Plaats-Delict, Proper Outfit en Lou Patty.

Vanaf 19.30 uur is de poort open van het terrein, waar Fortress rond 20.00 uur het spits afbijt. Het is een veelbelovende viermansformatie uit Groenlo. Ze spelen eigen werk en covers van onder andere Greenday, Marilyn Manson en de Red Hot Chilli Peppers.

De 6-koppige Urban HipRock band Plaats-Delict speelt om 21.15 uur. Jasper Gelderblom,  een van de festivalorganisatoren vertelt: ”Ik ben benieuwd hoe het publiek op deze band zal reageren. Ze brengen echt vette Nederlandstalige rap rock.” Rond 22.30 uur speelt Proper Outfit. ”Deze band timmert flink aan de weg”, aldus  Gelderblom. ”Zo stond de groep vorig jaar op de Zwarte Cross.” De bandleden komen uit Twente en de Achterhoek en staan bekend om hun melodische pop en rock met een vleugje electro.

Het gratis New String Festival wordt om 23.45 uur afgesloten door de stevige rockband Lou Patty uit Winterswijk. ”Een oude bekende voor Eibergen”, vertelt Gelderblom. ”Maar met de nieuwe bezetting zal deze rockband waarschijnlijk toch weer verrassen.”

Uitgebreide informatie over bands en speeltijden staan vermeld op www.openluchttheatereibergen.nl. Een week later, zaterdag 2 juli, wordt het jaarlijks Have A Nice Day Festival in het openluchttheater gehouden. De voorverkoop bij de VVV-kantoren is inmiddels gestart.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven