Grote verkeerscontrole bij het Danspaleis

interregionale controle 015-borderNEEDE – Donderdag 9 juni hield de politie Noord- en Oost- Gelderland samen met de politie Twente, de Belastingdienst, Douane en de RDW een grote verkeerscontrole.  Doel was de veiligheid in het verkeer vergroten, waarbij onder meer werd gekeken naar de technische staat van voertuigen.

Daarnaast werd er ook gekeken of voertuigen of hun bestuurders op enigerlei wijze gesignaleerd stonden. Hiervoor werd gebruik gemaakt van het Automatic Numberplate Recognition (ANPR).  Dit is een technologie waarbij ‘intelligente’ camera’s worden gebruikt om kentekens van voertuigen vast te leggen.

Met behulp van een camera is het mogelijk om automatisch van elk passerend motorvoertuig een foto-opname te maken en daar het kenteken uit te filteren. Dit kenteken wordt vervolgens automatisch vergeleken met een vooraf samengestelde verzameling kentekens. Dit kan betrekking hebben op het voertuig zelf (gestolen, uitgevoerd of buiten gebruik gesteld) maar ook op de kentekenhouder (openstaande boetes en aandachtsvestigingen).

De controleplaats was bij het voormalig Danspaleis aan de Eibergsestraat en de controle duurde van 13.00 tot 18.00 uur. Later vanavond zijn de uitslagen van de controle bekend.

[nggallery id=2061]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven