‘Muziekonderwijs weer op orde gebracht’

tn_Afbeelding nieuw Roy 11598.jpgBERKELLAND – Muziekschool de Triangel stopt op 1 oktober in Berkelland. De twintig docenten hebben ontslag gekregen en dit zou het einde betekenen voor het muziekonderwijs in Berkelland. Maar de docenten hebben niet stil gezeten. Enkele leerkrachten hebben een initiatief genomen om met een groot aantal huidige docenten verder te gaan vanuit een docentencollectief. Muziekonderwijs blijft dus bestaan!

Bovenstaand collectief heeft de naam: Segnocollectief. Segno is een term uit de muziek en betekent zoveel als: ’terug naar een bepaald punt en vandaar weer verder’. Alle docenten vestigen zich als Zelfstandig Professional (ZZP-er). Er wordt een stichting opgericht om de belangen van de muziekdocenten te behartigen.

Er is een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de veertien Berkellandse muziekverenigingen voor de komende drie jaar. De gemeente blijft subsidie vertrekken voor de leerlingen die via de veertien verenigingen muzieklessen volgen.

”Landelijk is er veel onrust op dit vlak, wij hebben een oplossing gevonden. Volgens ons is dat een primeur. Deze docenten hoeven en willen dus niet de WW in. Kortom, ook na 1 oktober kunnen de kinderen in Berkelland instrumentaal muziekles blijven volgen. Ondanks alles wat er is gebeurt, zijn wij erg blij met deze oplossing” aldus Johan Lievestro.

Op 18 juni gaat het Segnocollectief samen met de het Berkelland Muziekverenigingen Overleg van 10.00 tot 13.00 uur  een informatiemarkt organiseren in ’t Spieker om uitleg te geven over het nieuwe onderwijs.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven