Pastoor Hans Boogers stopt bij parochie

afbeelding-nieuw-roy-8450.jpgBERKELLAND – Afgelopen week heeft de bisschop van Utrecht, monseigneur Eijk,  zijn besluit bekend gemaakt dat pastoor Boogers de St. Paulusparochie per 1 oktober zal gaan verlaten. Er is op hem een dringend beroep gedaan om per 1 oktober een nieuwe benoeming te aanvaarden als pastoor van de Thomas a Kempis parochie te Zwolle en omstreken.

Pastoor Hans Boogers, ruim 7 jaar pastoor in de Achterhoek, aanvankelijk voor de samenwerkende parochies Noord Oost Achterhoek, beter bekend als NOACH, vanaf oktober 2010 voor de St. Paulusparochie. Vicevoorzitter Bertil van Lith over het vertrek: ”Als bestuur betreuren wij het vertrek van pastoor Boogers die ons tijdens het fusieproces heeft begeleid. We hebben echter begrip voor het feit dat hem, na zeven jaar, een nieuwe uitdaging wacht. Met zijn benoeming willen wij hem dan ook oprecht feliciteren.”

De St. Paulusparochie zal per 1oktober ook de nieuwe pastoor verwelkomen. Per diezelfde datum is namelijk een nieuwe pastoor benoemd in de persoon van pastoor de Jong. Pastoor de Jong is 49 jaar en thans werkzaam in de St. Franciscusparochie te Haaksbergen en omstreken. Hij zal zijn intrek nemen in de pastorie van Groenlo.

De samenwerking met pastoor de Jong wordt door het bestuur met vertrouwen tegemoet gezien. De naadloze opvolging in de tijd biedt een goede garantie dat de ontwikkelingen die in de achterliggende periode in gang zijn gezet positief kunnen worden gecontinueerd en versterkt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven