Rekkenaar gaat graven in kaart brengen

afbeelding-nieuw-roy-27532BORCULO – Voor de genealogische site Graftombe.nl gaat Wim Stevenhagen uit Rekken binnenkort de graven in Berkelland vastleggen. Er worden onder andere foto’s van de grafstenen gemaakt.

Als iemand op een openbare begraafplaats foto’s maakt van grafstenen dan is daar geen bezwaar tegen. Er is geen enkele wet die dat verbiedt. Uit informatie op de website www.graftombe.nl is uit te maken dat fotograven zich aan de algemeen gangbare regels moeten houden. Graven niet betreden, alleen fotograferen tijdens openingstijden, geen bloemen of planten verplaatsen om een betere foto te krijgen. Van elk kerkhof, wordt per graf vastgelegd: voornaam, achternaam, geboortedatum, datum overlijden, fotonummer.

Aan de foto’s worden geocoördinaten gekoppeld. Deze werkwijze maakt zoeken eenvoudiger. Via www.graftombe.nl kunnen mensen die een stamboomonderzoek doen een foto van het graf bekijken. Stevenhagen zal beginnen in Rekken en Eibergen (begraafplaats aan de Haaksbergseweg).

Overigens zijn niet alle begraafplaatsen in de gemeente in bezit/beheer van de gemeente (er zijn enkele begraafplaatsen in beheer/bezit bij kerkgenootschappen en de begraafplaats op het terrein van de VOV is in het beheer bij een stichting).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven