‘Schippers kunnen drukte niet meer aan’

tn_Afbeelding nieuw Roy 29896EIBERGEN – De schippers van de ‘Snippe’ in Eibergen doen goede zaken. Het varen met de berkelzomp over de Berkel is de laatste tijd erg in trek. Er moest maandagavond zelfs een tweede boot naar botenhuis ’t Vonder komen om de mensenmassa het water op te krijgen. Collega-schippers uit Lochem kwamen met de ‘Ente’ – per tractor – naar Eibergen.

Maar hoe krijg je zo’n grote boot op het water? Loonbedrijf Winkelhorst weet er wel raad mee. De eigenaar kwam persoonlijk naar de Maat om de grote boot te water te laten. “Het is fantastisch om een keer in Eibergen te varen. Het is misschien wel het mooiste plekje van de Achterhoek. Vooral de omgeving van de Mallumse Molen trekt mij aan”, zegt Henk Mogezomp uit Lochem.

Samen met zijn collega – Derk Beltman – mochten ze met de ‘Ente’ richting de Mallumse Molen varen om de ‘hoge heren’ van waterschap Rijn en IJssel te verrassen met een vaart. “De twee besturen van het waterschap hebben vanavond een bijeenkomst in het Muldershuis. Met de boottocht willen de bestuurders bekijken wat er allemaal gedaan is rondom de Berkel. Zo krijgen ze een duidelijk beeld voor de besluitvorming”, aldus Harry Roelink namens de Eibergse schippers.

Ook de Snippe werd ingezet (zie foto’s en film). Morgen krijgen de schippers ook veel mensen op bezoek. Deelnemers aan het VNG-congres doen ’s middags om 14.00 uur Mallum aan. Na het bezoek met de Snippe het weer alleen doen. De Ente wordt dan weer uit het water getakeld.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2055]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven