Verdacht witgeel poeder blijkt loos alarm

tn_Afbeelding nieuw Roy 30089EIBERGEN – Aan de Olden Eibergsedijk heeft brandweer Eibergen donderdagmorgen een onderzoek ingesteld naar een vreemd wit/geel poeder dat door twee Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (dorpswachten) van de gemeente werd aangetroffen langs de zandweg.

De medewerkers gingen na de melding meteen een kijkje nemen. Toen ze ter plaatse waren – en de twee zakken met wit poeder aantroffen – kregen ze last van de luchtwegen. De brandweer werd daarom rond half elf ingeschakeld om de boel te onderzoeken.

Brandweerlieden hebben in chemicaliënpakken monsters afgenomen van de aangetroffen stof. Deze monsters zijn door de AGS (Adviseur Gevaarlijke Stoffen) ter plaatse met een speciaal laserapparaat onderzocht. Het apparaat kan 20.000 stoffen herkennen. Al snel werd duidelijk dat het om een middel gaat om schimmel te bestrijden in hennepplanten.

De stof is verwijderd door de gemeente. De milieupolitie gaat de zaak verder afhandelen. Volgens de politie zijn de twee zakken met poeder gedumpt. Wanneer dat is gebeurd is niet duidelijk.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2071]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven