Vredenseweg ‘smelt’ door extreme hitte

tn_Afbeelding nieuw Roy 30657EIBERGEN – Het tropische weer heeft dinsdag voor flink wat schade gezorgd in Eibergen. Het asfalt van de Vredenseweg tussen Holterhoek en Groenlo (lengte drie kilometer) begon spontaan te smelten door de temperaturen boven de dertig graden (zie foto’s en video). De weg is na klachten – door de gemeente – afgesloten omdat het te gevaarlijk was om over het plakkende asfalt te rijden.

Buurtbewoners zijn de ellende helemaal zat. ”Het is al een keer vaker voorkomen. Maar zo extreem als vandaag hebben we nog niet meegemaakt. De weg is helemaal kapot gereden. Bij de gemeente aan de bel trekken heeft toch geen zin. Die besteden liever geld aan de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Maar het onderhoud van deze weg is niet belangrijk”, aldus Gerben Papen.

Buurtbewoners weten ook wel wat de oorzaak is van het smeltende asfalt. Papen: “Vorig jaar zijn hier tweehonderd eiken gekapt langs de weg. De bomen zorgden natuurlijk voor veel schaduw. Maar nu ze weg zijn schijnt de zon vol op het wegdek.”

De toplaag van het asfalt is zwaar beschadigd. Dit levert voor de gemeente een grote kostenpost op.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2092]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven