Weer illegale lozing in het buitengebied

illegale lozing2foto 001-borderEIBERGEN – In Eibergen is er weer een illegale dumping aangetroffen aan de Olden Eibergsedijk. Volgens een ooggetuige zou het weer om een wit poeder gaan. Vorige week werd er op 500 meter afstand van de huidige plek ook al een illegale dumping van een wit poeder aangetroffen. Toen bleek het, volgens de OVD van de brandweer na analyse door de AGS, om een schimmelbestrijdingsmiddel te gaan.

De politiewoordvoerder geeft aan dat de aard van de vorige week gedumpte stof en de aard van de vandaag aangetroffen stof nog niet bekend is. Daar wordt nog onderzoek naar verricht.

De brandweer van Eibergen werd omstreeks 11.00 uur opgeroepen. Ook waren er voertuigen van de gemeente Berkelland aanwezig. Vorige week werd de gedumpte stof door medewerkers van de gemeente Berkelland ontdekt. Het is niet bekend of dit vandaag weer het geval is geweest.

Net als vorige week waren er ook vandaag weer mannen in gele pakken te zien. De Olden Eibergsedijk werd op grote afstand van de vindplaats met rood-witte linten afgezet. Bij het veiligstellen van het aangetroffen poeder is een klein deel verwaaid. De brandweer heeft dit direct met water afgedekt. De rest is afgevoerd voor analyse. Verdere informatie ontbreekt op dit moment nog.

[nggallery id=2077]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven