Politie Berkelland lost veel misdrijven op

EIBERGEN – Bij een groot onderzoek zijn acht jongeren in de leeftijd van 13 tot 20 jaar aangehouden voor in totaal 29 misdrijven die in Eibergen werden gepleegd. Daarbij zat ook de vernieling van een aantal graven. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar een aantal strafbare feiten in Eibergen.

Het meest ergerlijke feit was de vernieling van een vijftal graven op de begraafplaats aan de Borculosweg in Eibergen. Deze vernieling vond begin april plaats en heeft tot emotionele reacties geleid. Drie nabestaanden hebben aangifte gedaan. Twee van de aangehouden verdachten (17 en 18 jaar) hebben bij de politie bekend voor de vernielingen verantwoordelijk te zijn.

Daarnaast worden de jongeren verdacht van misdrijven waaronder diefstal fiets, diefstal en vernieling van een scootmobiel, vernieling van lampen en de diefstal van kentekenplaten. De jongelui, allemaal afkomstig uit Eibergen, hebben de feiten in wisselende samenstelling in de periode van januari tot april 2011 gepleegd.

Aan de hand van diverse getuigenverklaringen, is de politie de verdachten op het spoor gekomen. Tegen alle verdachten van deze zaken is een dossier opgemaakt, wat ter beoordeling naar het Openbaar Ministerie is gestuurd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven