Automobilisten mogen nog even 80 rijden

tn_afbeelding-nieuw-roy-32936RUURLO/BELTRUM – Het is een vreemd gezicht: 60-kilometerborden die afgeplakt zijn met een zwart kruis. Overal in het buitengebied van Ruurlo en Beltrum zie je ze staan. Maar waarom zijn de verkeersborden nu nog niet geldig? Gemeentewoordvoerder Jan Dirk Focker: “Eerst moeten de wegen opnieuw ingericht worden. Denk aan versmallingen en drempels. Dan pas gaat de 60-kilometer zone in.”

Binnenkort kan er dus op een groot aantal wegen geen tachtig kilometer meer gereden worden. Het gebied wordt omsloten door provinciale verbindingswegen tussen de kernen Groenlo, Ruurlo, Borculo, Eibergen en de bestaande 60-kilometerzone ten zuidwesten van Eibergen.

Er zijn een paar uitzonderingen: de kernen van Beltrum en Haarlo, het gedeelte van de Beltrumseweg in Borculo tussen de Batendijk en Heelweg en de Grolseweg. De gemeente hoopt dat de werkzaamheden op 5 augustus klaar zijn. Tot die tijd mag iedereen gewoon 80-kilometer rijden.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2144]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven