Bomen afgeknapt door harde windstoten

tn_Afbeelding nieuw Roy 31539EIBERGEN – De harde wind heeft donderdagmiddag schade aangericht in Berkelland. Aan de Kiefteweg in Eibergen knapte een boom af (vlak bij Interwand). Brandweer-vrijwilligers van post Eibergen moesten de boom – die deels op de weg lag – opruimen en aan stukken zagen. Het KNMI verwacht ook vanavond nog harde wind en veel regen.

Het verkeer had weinig hinder. Een deel van de rijbaan was met pionnen afgezet. Een brandweerman ging met een speciale zaagbroek en veiligheidshelm te werk. Henny Roos van de gemeente Berkelland laat weten (rond 14.30 uur) dat er nog geen meldingen van omgevallen bomen of afgenapte takken zijn binnengekomen.

Brandweer Borculo moest afgelopen nacht ook uitrukken voor stormschade aan de Esweg in Geesteren. Heeft u ook nieuws over de harde wind. Mail: [email protected].

Update donderdag 16.30 uur:
Brandweer Eibergen moest vanmiddag (15.15 uur) voor een tweede keer op pad om een afgeknapte boom op te ruimen. Dit keer aan de Zwilbroekseweg. Een grote berk lag daar over de weg. Ook de korpsen uit Ruurlo en Groenlo moesten uitrukken voor stormschade in hun werkgebied.

Update donderdag 17.00 uur:
Bij de gemeente is via het nummer 0545 250 250 tot nu toe maar één melding binnengekomen. Aan de Waterdijk ter hoogte van de Heelweg is een boom omgewaaid. Henny Roos van de gemeente Berkelland: “Het kan best zijn dat er meer is gebeurd. Medewerkers van de buitendienst rijden rond en ruimen dan meteen omgevallen bomen op.”

Update donderdag 18.30 uur:
Het KNMI heeft voor het oosten van het land code geel afgegeven. Dat komt vooral door de vele regen die verwacht wordt (meer dan 50 millimeter). Er worden nog steeds windstoten van 80 kilometer per uur gemeten.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2123]

Uitruk Zwilbroekseweg:
[nggallery id=2124]

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven