Piraat krijgt een dwangsom aan de broek

tn_Afbeelding nieuw Roy 30794RUURLO – Het is onderhand een traditie geworden voor de DJ’s van de Vrije Radio Achterhoek (VRA): één keer per jaar draaien voor een goed doel. Donderdag tot zondag gingen de heren – in het buitengebied van Ruurlo – illegaal de ether in. Als zendpiraat weet je dat je een keer een dwangsom aan de broek kunt krijgen. En dat gebeurde vrijdag ook bij de VRA. Agentschap Telecom kwam persoonlijk langs.

“We wisten eigenlijk wel dat het tijdens deze marathonuitzending ging gebeuren. Dit is de zesde keer dat we illegaal aan het draaien zijn. Sinds de start hebben we nog nooit bezoek gehad van Agentschap Telecom. We gaan nog bekijken of we volgend jaar doorgaan met deze actie”, aldus DJ Gerco. Deze editie heeft de VRA een ander goed doel uitgekozen. Het geld dat ingezameld wordt gaat naar manege Zandewierde in Nieuw-Welh. Hier komen mensen met een lichamelijke beperking. “We hebben het geld voor een nieuwe voerkar al bij elkaar. Dat is ongeveer zeshonderd euro.”

De ondernemers waren deze uitzending niet zo gul. De opbrengst is volgens de DJ’s ruim dertig procent minder dan andere jaren. De radiomakers denken dat het komt door de economische crisis. De Ruurlose etherpiraat was bij de luisteraars in het hele land in trek.

Er kwamen in totaal 636 sms’jes binnen. Zelfs mensen uit Tilburg hadden de radio op 99,5 FM staan. DJ Gerco: “De mast is nu groter dan ooit. Hij heeft een lengte van 78 meter. In Beltrum kun je hem al zien. Dit geeft me een enorme kick.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2103]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven