Grootscheepse alcoholcontrole in Ruurlo

tn_Afbeelding nieuw Roy 31114RUURLO – Ruim 1400 automobilisten moesten vrijdagavond blazen tijdens een grootscheepse alcoholcontrole in Ruurlo. Deze controle was – van 17.00 tot 23.00 uur – opgezet door de politie in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (afdeling Ruurlo). Vijf bestuurders kregen ter plaatse een proces verbaal omdat ze met een slok op achter het stuur zaten.

Het hoogst gemeten promillage was 1,6. Korps Berkelland kreeg ondersteuning van collega’s uit Bronckhorst en het Verkeershandhavingsteam (VHT) uit Apeldoorn. In totaal waren er vijftien agenten bezig met de blaastesten. Twee motorrijders hielden de bestuurders in de omgeving in de gaten die aan de alcoholcontrole wilden ontsnappen. Op twee plekken in Ruurlo werden de bestuurder gecontroleerd. Op de rotonde – Borculoseweg met de Rondweg Oost. En op de rotonde Rondweg Zuid met de Vordenseweg (bij het kasteel).

Wijkagent Eddy van Melis die tijdens de controle de leiding had was na afloop tevreden (zie video). “Er waren veel meer mensen die gedronken hadden, maar vaak was dat één wijntje of een biertje. Mensen zeggen dan, dat mag toch? Ja dat mag ook maar liever geen druppel alcohol.”

Vrijwilligers van VVN deelden BOB-sleutelhangers uit. Bestuurders die hem niet kregen vroegen er zelfs om!

Update zaterdagmorgen 10.45 uur:
Van de ruim 1400 passanten bleken er vijf teveel gedronken te hebben. Een beginnend bestuurder blies bijna 0.4 promille terwijl 0.2 het maximale voor hem was. Een andere automobilist blies 1.6 promille en naast een proces-verbaal is zijn rijbewijs ingevorderd. De andere overtreders kregen een boete en een rijverbod. Ook werd er voor 480 euro aan openstaande boetes betaald en één bestuurder werd bekeurd omdat hij geen gordel droeg.

Foto’s Roy Nijman:

[nggallery id=2112]

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven