Het ‘corso-virus’ is uitgebroken in Beltrum

tn_afbeelding-nieuw-roy-32837BELTRUM – Het duurt zeker nog vijf weken voordat het bloemencorso door de straten van Beltrum trekt. Maar voor de vele wagenbouwers is het corso-virus nu al uitgebroken. Op twaalf locaties wordt er met man en macht gewerkt aan de wagens. Zo ook bij groep ‘Die Zweinerei’ aan de Huiskesdijk. Zondagmiddag werd er hard gewerkt aan de tiende wagen.

“Dit is de grootste wagen die we ooit hebben gemaakt. Negen meter lang en zeven meter hoog. Uniek aan dit voertuig is dat het een open corsowagen is. Normaal gebruiken we een onderstel. Mensen kunnen er straks onderdoor lopen” legt Bart ten Have uit.

Samen met zijn kameraden Sjaak Klein Gunnewiek en Menno Hemmink was Bart druk aan het lassen, slijpen en metaal aan het draaien. De vorm van de wagen is al goed te zien (zie foto’s en video). Het thema van Die Zweinerei is ‘dood steek’. “De ideeëncommissie heeft dit gepresenteerd. We maken een stier en een matador. En dan is een beetje de dubbele gedachte is wie maakt wie dood” vertelt Ten Have.

Die Zweinerei bestaat dit jaar elf jaar. De groep bestaat uit 85 man. Vooral in de bouwvakvakantie worden de meeste werkzaamheden verricht. Een week voor het corso moet de grote wagen klaar zijn. Alleen de bloemen moeten dan nog geplakt worden.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2141]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven