Hoogste punt Hof van Eckberge is bereikt

tn_Afbeelding nieuw Roy 31409EIBERGEN – Woensdagmiddag werd officieel het hoogste punt van de bouw van Hof van Eckberge bereikt. Dit werd samen met de bouwvakkers gevierd op het bouwterrein aan de Lintveldseweg. Ondernemers Maarten Reimes en Carine Grijsen wilden stilstaan bij dit feestelijke feit. ”Het weer zit ons niet mee, maar er is al één voordeel als het volgende zomervakantie ook zo’n weer is dan zitten de mensen lekker bij ons”, zegt Reimes tijdens zijn toespraak (zie video 1).

”We hebben een voorspoedige bouw, de grond is hier perfect. Een mooie bodem voor Hof van Eckberge. We hebben geen bronbemaling nodig gehad. Daarom is in de afgelopen maanden het pand de grond uitgerezen. In de laatste twee drie weken is de staalconstructie neergezet dat geeft een heel mooi beeld hoe het volume straks is in het pand. En hoe je het gaat beleven als je erin bent.”

Samen met de aanwezigen werd de vlag gehesen om het hoogste punt te vieren. Het pand is nu acht meter hoog. Nieuwsuitberkelland.nl kreeg van de ondernemer een korte uitleg op het bouwterrein (zie video 2). Binnenkort wordt de vloerverwarming aangelegd. In totaal wordt er 9,6 kilometer leiding aangebracht.

In januari 2012 moet de bouw klaar zijn. “We zijn nu al heel ver met de zaak. Assortiment, interieur en zelfs het biermerk wat we gaan schenken is bekend. Hoeveel mensen hier komen werken? Ruim tien fulltimers enkele parttimers en oproepers. De echte werving begint in september. Een goede kok kan zich nu al melden.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2120]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven