Koeien regelen voor uitzending erg lastig!

tn_Afbeelding nieuw Roy 31379BORCULO – Je kunt het je bijna niet voorstelling in een gemeente met misschien wel de meeste koeien van Nederland. Maar het was dinsdag voor de deelnemers aan het programma ‘Zomer in Gelderland’ – van omroep Gelderland – zoeken geblazen naar tien koeien. De meeste boeren wilden hun dieren niet uitlenen voor de uitzending. Grootste reden: omdat ze bang waren voor ziekten. Dit was de moeilijkste opdracht van de dag!

De eerste boer die benaderd werd was ’t Dommerholt (Wilbert Evenhuis). Maar hij liet al snel weten dat hij zijn (ijs)koeien niet naar de Veemarkt wilde brengen (zie video 1). “Ze zijn dag en nacht binnen, een halter aan de kop zijn ze niet gewend. Je hebt sowieso een groot probleem want je zit met ziekten.”

Maar Evenhuis was niet de beroerdste. De bekende ijsboer heeft er persoonlijk voor gezorgd – na een lange tijd bellen – dat er tien koeien naar het centrum kwamen. Zijn collega Schutten  was nergens bang voor en bracht tien koeien. Er waren nog meer opdrachten die vervuld moesten worden door het team onder leiding van coach Marja Schulenberg (zie video 2).

Enkele opdrachten: Zorg voor 150 man publiek tijdens de live-uitzending, vijf werkende oude schakelbrommers, een echte hooiberg van minimaal vier meter hoog. Alle opdrachten werden goed uitgevoerd en dat leverde duizend euro op. Dit geld gaat naar stichting Cultuur Sport en Spel.

En wat gaat er mee gebeuren? Het wordt gebruikt voor de grote modeshow die gehouden wordt op 20 augustus in het centrum van Borculo. De uizending van Omroep Gelderland trok in totaal 271 toeschouwers.

Foto’s  Roy Nijman:
[nggallery id=2118]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven