Ruud en Ans zijn schutterspaar geworden

tn_Afbeelding nieuw Roy 31065HUPSEL – In Hupsel hebben ze vanaf vrijdag een nieuw schutterspaar. Ruud Overkamp en Ans Maarse (eigenaresse van de Keet) schoten de twee vogels naar beneden. Wethouder Fred Mulkens mocht voor het eerst in zijn carrière de trekker overhalen in het buurtschap (startschot). “Ik schiet extra mis want straks word ik nog koning. Het is al een keer gebeurd dat iemand van het college koningin werd. Volgens mij was dat in Haarlo.”

De nieuwe voorzitter van de Hupselse buurt- en belangenvereniging – Arnold Maarse – kan dit bevestigen. “Dat was Aaltje Emmens-Knol.” Elk jaar wordt het college van Berkelland uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van het feest. Normaal komt burgemeester Bloemen altijd. Maar die is op dit moment met vakantie. Fred Mulkens mocht zijn plaats vervangen. Het is de traditie om B&W kwesties voor te leggen waar inwoners mee zitten. Dit jaar was er maar één onderwerp: de nieuwe N18. “Hupsel? Waar lag dat vroeger? Dat zou maar zo een vraag kunnen zijn die kinderen of jong volwassenen zich over een jaar of dertig vanuit nieuwsgierigheid zouden kunnen stellen”, zegt Maarse in zijn welkomstwoordje.

Door de nieuwe weg denkt Maarse dat er veel mensen vertrekken uit het buurtschap. “Enkele mensen strijden nog, velen hebben de strijd gestaakt en verlaten gewillig hun geliefde plek om ergens buiten Hupsel opnieuw te beginnen. Hupselnaren vieren straks feest in Holterhoek of Olden Eibergen”, dat zie ik gebeuren.

Wethouder Mulkens tijdens zijn toespraak (zie video): “Als je praat over datgene wat in Hupsel gaat gebeuren. Dat is nog al wat. Dat is natuurlijk toch een zaak om blijvend en rigoureus aan te kaarten bij de meerderheid in de raad. Dat zijn de mensen die de beslissingen nemen. Als u denkt dat het college structureel nieuwe dingen bedenkt dan moet ik u teleurstellen. Het collega voert alleen maar uit.”

De roots van de nieuwe wethouder ligt in Hupsel. “In 1969 heb ik negen maanden op een bungalowpark gewoond. Mijn dochter is daar geboren. Ze heeft zelfs nog Hupsel in haar paspoort staan.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2110]

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven