Tocht met lammetjes naar natuurgebied

tn_Afbeelding nieuw Roy 32574NEEDE – Automobilisten die vrijdagavond over de Waterleidingdijk reden hadden een goede smoes om te laat thuis te komen. Er liepen ruim tachtig jonge lammetjes over de weg. De lammeren mochten voor het eerst zonder ooien de ‘vrije’ natuur in. De tocht met de jonge schapen was een prachtig gezicht. Vooral omdat ze nog nooit alleen met een herder op pad zijn geweest.

Maar voor de herders en de hond (bordercollie) was het hard werken om de lammetjes op de juiste bestemming te krijgen. Het gras in de berm was voor de diertjes een heerlijke maaltijd. Maar volgens schaapherder Eltjo Stel (59) ging de tocht van twee kilometer wel aardig. “Het is allemaal nieuw voor de lammeren. De volgende keer gaat het wel wat sneller.” Herder Maarten Peddemos (34) moest het meeste werk verzetten. Hij gaf zijn hond elke keer instructies om ervoor te zorgen dat de lammetjes op de weg bleven (zie video en foto’s). Maar één lam had het zwaar en moest bijna de hele tocht gedragen worden door Stel.

Na twee kilometer konden de lammeren op eigen benen staan in het natuurgebied van Waterschap (tegenover Geerdink Groen). Vanaf week 31 kan iedereen op woensdagavond (vanaf 19.30 uur) een kijkje nemen tijdens het oefenen aan de Visschemorsdijk.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2139]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven