TTV Eibergen organiseert jubileumdagen

EIBERGEN – Ongeveer veertig jaar terug zag het touwtrekken voor het eerst het levenslicht in Eibergen. Destijds zijn de trainingen begonnen in een paardenstal in Hupsel. Dit was de start van een succesvolle vereniging in deze unieke sport, touwtrekken. In de jaren 80 werd in eerste instantie het clubgebouw neergezet en niet veel later ook de kleedkamers en douches op het sportterrein aan de Haaksbergseweg in Eibergen.

Inmiddels beschikt TTV Eibergen over een moderne accommodatie met een overdekte trainingsbaan en diverse andere middelen om de trainingen optimaal te verzorgen. Sportief gezien heeft Eibergen een rijke historie. Want de wereldtop heeft de Touwtrekkers-vereniging inmiddels wel bereikt. Met in zowel de 680 als de 640 klasse, zowel Europese als Wereldtitels. En erg actief in zowel de jeugd als de dames klasse.

In 2011 mag de TTV Nederland vertegenwoordigen in de klasse 640 Heren en de relatief nieuwe mix klasse. Hierin word het dames en het heren touwtrekken gecombineerd. Zoals al gezegd is de oprichting van TTV Eibergen al weer 40 jaar geleden en dat laten we zeker niet onopgemerkt voorbij gaan. 

Op 13 en 14 augustus aanstaande is het zover. Ter ere van het jubileum wordt er een tweedaags touwtrekevenement van hoog niveau in Eibergen gehouden. Met veel Europese topploegen in de  9 verschillende gewichtsklassen. Er zullen ongeveer 250 buitenlandse atleten te gast zijn waarvan een groot deel verblijft in het “Olympische dorp” Die de vereniging naast de wedstrijdarena wil bouwen. De Europese top komt oa uit Ierland, Zweden, Zwitserland, Duitsland, Engeland en Belgie.  Ook kunnen hier Nederlandse ploegen overnachten op de camping.

Het beloven spannende wedstrijden te worden die door veel ploegen worden gezien als een perfecte voorbereiding op het E.K. dat in september in Engeland gehouden word. De wedstrijden in Eibergen zullen zaterdag 13 augustus starten met de Heren 680 men 600 klasse de dames  560 en de mix klasse.

Aanvang 13.00 uur op het sportterrein van de TTV Eibergen aan de Haaksbergseweg. ’s Avonds organiseert de vereniging weer het Kampioenschap van Eibergen. Voor buurt, bedrijven en vrienden teams.  Dit is een vrije klasse waarbij slechts 1 NTB wedstrijdlid per team mag meedoen. Tijdens de drukke vorige editie kon het buurtteam van’t Loo de titel op haar naam schrijven. Aanvang van het kampioenschap van Eibergen 19.30 uur. Opgave voor dit toernooi kan via [email protected].

Voor meer informatie over het jubileumtoernooi van de TTV Eibergen kijkt u www.ttveibergen.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven