Brandweer uitgerukt voor coniferenbrand

tn_afbeelding-nieuw-roy-33125EIBERGEN – Aan de Borculoseweg heeft zondagnacht (omstreeks 00.30 uur) een flinke coniferenbrand gewoed. Enkele buurtbewoners roken een brandlucht en gingen buiten een kijkje nemen. Tot hun verbazing stond de haag tegenover de begraafplaats in brand. Meteen werd er naar 112 gebeld om de brandweer te laten komen. Ook de politie kwam ter plaatse.

Door de snelle inzet van de brandweer kon erger voorkomen worden. De brandende haag werd met twee stralen geblust. De politie en de brandweer hebben de coniferenhaag en het gebied eromheen onderzocht op sporen in verband met mogelijke brandstichting. In januari is op dezelfde plek ook brand gesticht. Toen stonden er dozen met oud papier in brand. Buurtbewoners beginnen zich nu wel zorgen te maken.

“Het is niet de eerste keer dat hier wat wordt aangestoken”, aldus een bewoner die staat te kijken bij de brand. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk wat gezien hebben tussen middernacht en 0.30 uur. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Eerdere bericht: Onverlaten steken dozen oud papier aan

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2147]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven