Brandweerdag in het zwembad geslaagd!

tn_IMG_8420EIBERGEN – Het is voor het eerst dat brandweer Eibergen een hele dag uitsteekt om Eibergse jeugd te vermaken. In Berkelland was er maar één korps die jaarlijks een brandweermiddag organiseerde (brandweer Ruurlo). Maar daar komt – sinds afgelopen zaterdag – verandering in. De brandweerdag trok honderden kinderen naar zwembad ’t Vinkennest.

“We hebben zeker driehonderd kinderen blij gemaakt met leuke waterspelletjes. Voor de eerste keer mogen we niet klagen over de opkomst. Er komt zeker een vervolg als het zwembad meewerkt. Wat vooral veel aandacht trok was ons opervlaktereddingsteam”, aldus Martijn Boeijink van brandweer Eibergen.

Dit team verscheen voor het eerst in het openbaar. Kinderen werden zelfs door een echte brandweerman gered uit het water (zie foto). Ook de brandweerauto was voor vele kids interessant.

(later meer/video)

Foto’s Nadi Zoeteboer:
[nggallery id=2151]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven