Een ‘hoogtepunt’ voor Borculose kermis!

tn_Afbeelding nieuw Roy 33517BORCULO – Hij is achtendertig meter hoog, draaide in Bangkok en Hongkok, en wordt vervoerd met drie trailers. We hebben het over het wereldberoemde Europa Rad. Vanaf woensdag draait het rad ook op het kermisterrein in Borculo. Maandag en dinsdag werd er met man en macht gewerkt om de mega grote kermisattractie op te bouwen. Nog nooit heeft er zo’n grote attractie in Borculo gestaan.

Er moest zelfs een kraan aan te pas komen om alle onderdelen in elkaar te zetten. Vooral ’s avonds is het rad een prachtig gezicht. Dan is het Europa Rad (grootste reuzenrad van Europa) van top tot teen verlicht. Tijdens het opbouwen waren er al veel kermisspotters uit heel Nederland op het parkeerterrein van Friesland Campina te vinden. Er werden volop foto’s gemaakt.

Kermisexploitant Willy Seggers: “Ik verzorg hier al vijftien jaar de kermis. Dit is de eerste keer in mijn leven dat er zo’n grote attractie op één van mijn kermissen staat. Wat ook een trekker wordt dat zijn de waterballs.” Donderdagavond wordt het septemberfeest officieel geopend door burgemeester Hein Bloemen. Hans Kazan is dan ook van de partij.

Klik hier voor het hele programma van de septemberfeesten in Borculo (tot zondag 4 september).

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2191]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven