Gevaarlijk goedje gevonden in Eibergen

tn_Afbeelding nieuw Roy 33353EIBERGEN – In de Huenderstraat is donderdagmiddag een jerrycan met een gevaarlijk goedje gevonden. Een automobilist zag de bus in het gras staan en belde meteen de politie en gemeente. De toezichthouder (dorpswacht) van Eibergen nam de melding serieus en was daarom ook zeer snel ter plaatse. Binnen vijf minuten was Tonnie Lammers in de Huenderstraat om poolshoogte te nemen.

De jerrycan met Formaline (Formaldehyde) was nog niet helemaal leeg. “Wie laat dit nou hier achter? In de vakantie zijn er erg veel spellende kinderen op straat. Levensgevaarlijk, je moet dit maar in de ogen krijgen. We zijn met de meldingen over gevaarlijke stoffen wel voorzichtiger geworden. Een tijd terug werd er nog een vreemd poeder in het buitengebied gevonden”, vertelt Lammers.

Het gevaarlijk goedje werd op de hoek Huenderstraat met de Prins Bernhardstraat aangetroffen. De dorpswacht heeft de bus snel van het gazon gehaald en meegenomen voor onderzoek. De brandweer hoefde niet in actie te komen. Wel laat postcommandant Martijn Boeijink weten dat Formaline levensgevaarlijk is. Vanavond meer uitleg hierover op NUB!

De melding kwam rond 13.45 uur binnen bij de gemeente Berkelland. Formaline is een gevaarlijke stof en schadelijk voor de mens (kankerverwekkend). Waar wordt dit middel voor gebruikt? Bij dode mensen (lijkontbinding te remmen), ontsmetten van veestallen. Ook wordt het gebruikt om een XTC lab te reinigen. Dus waar het vandaan komt is nu nog een raadsel.

Heeft u wat gezien in de omgeving van de Huenderstraat bel dan met de politie via 0900-8844.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2159]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven