Joop Haarlink al 40 jaar actief bij Grooters

tn_2011_0808GarageGrooters0005EIBERGEN – Je moet wel erg veel hart voor de zaak hebben als je veertig jaar in dienst blijft bij dezelfde baas. Joop Haarlink (57) is zo iemand. Maandag werd de medewerker van autobedrijf Grooters in het zonnetje gezet door zijn collega’s en de directeur – Wim Grooters – van het bedrijf. Zijn werkplek was daarom ook flink versierd. In 1971 begon Joop bij Grooters in Rekken als leerling-monteur.

Haarlink heeft zich bij het autobedrijf flink opgewerkt. Nu is hij het visitekaartje van Grooters (receptiemedewerker). Zijn eerste klus kan Joop zich nog goed herinneren. “Ik moest remvoeringen klinken op DAF auto’s. In die tijd ging ik vier dagen werken en één dag in de week naar school in Doetinchem. Na mijn dienstplicht ben ik in Eibergen gaan werken.” Hart voor de zaak heeft Haarlink wel. Grooters heeft vroeger verschillende automerken verkocht DAF, Renault en nu Peugeot. En ook de jubilaris stapte elke keer over op een ander merk.

De Eibergenaar heeft diverse functies bij het autobedrijf gehad (in het magazijn, monteur, receptie tot pompbediende). Veel mensen kennen Joop ook van FC Eibergen. Naast Joop Haarlink is er nog een medewerker die een lange tijd in dienst is bij Grooters. Erik Onstein (42) is op 1 september aanstaande 25 jaar in dienst. Erik is vooral te vinden in de werkplaats. “Er is ondertussen veel veranderd. Vroeger werd er flink gesleuteld en gezocht naar mankementen. Nu wordt er een computer gebruikt om te zien wat er mis is met de auto.”

Echt schokkende verhalen hebben de beide heren niet. Alleen dat ze zich een keer rot gezocht hebben naar stank in een auto. Toen ze de auto op de brug hadden staan kwamen ze een halve kat tegen onder de auto. Binnenkort volgt er nog een receptie om beide heren te feliciteren.

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=2156]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven