Nieuw boek Heilige Matheus overhandigd

tn_Afbeelding nieuw Roy 33294EIBERGEN – Voor de schrijvers van het boek ‘In en om de Heilige Matheus’ was het zondag de grote dag. Het boek waar Jan Hulshof en Jim Revius vier jaar aan gewerkt hebben werd officieel overhandigd in de Oude Mattheuskerk tegenover museum de Scheper. Het komt niet iedere dag voor dat er een boek wordt geschreven over het geloof.

“Wat staat er allemaal in het boek? Vooral gewoonten en gebruiken die belangrijk zijn. ”Denk bijvoorbeeld aan pasen. Veel mensen weten niet eens wat het inhoudt en wat een paaskaars is. Drievierde van het boek kan gebruikt worden in alle kerken”, vertelt Hulshof. Beide heren ergeren zich al jaren aan mensen binnen de kerk die geen kennis van zaken hebben. Namen en voorwerpen zijn vaak niet bekend.

Het is dus een goed handboek voor mensen die alles over de kerk willen weten. Burgemeester Hein Bloemen, pastoor Hans Boogers, dominee Wendelieke Weersma en Herman Schepers kregen het eerste exemplaar. Weersma: “Het is bijzonder wat er vandaag gebeurt. Zelf heb ik nog nooit meegemaakt dat vrijwilligers met veel liefde, zorgvuldigheid en respect een boek maken.”

Het boek ‘In en om de Heilige Matheus’ is te bestellen bij [email protected] en [email protected].

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2155]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven