Openluchttheater snoept mee van kermis

tn__HTH1137EIBERGEN – Het openluchttheater heeft zaterdagavond goede zaken gedaan tijdens de kermis. Zeker zeshonderd mensen bezochten het optreden van Boh Foi Toch en daarna de deejay contest. Het theater heeft voor het eerst een programma opgezet tijdens de Eibergse kermis. De horecaondernemers in Eibergen waren niet blij met de komst van nog een ‘kermis-locatie’ en gaven daarom veel kritiek.

“Voor de kermis is dit niet goed. Alles wordt uit elkaar getrokken. Wij merken dit ook aan de bezoekers. Het rare is dat ze bij ons zijn geweest voor sponsoring. We betalen nu dus ook voor het optreden van Boh Foi Toch en die dj’s. Ze hebben nooit verteld dat ze tijdens de kermis dingen in het theater gaan doen. We gooien nu dus onze eigen glazen in. Volgend jaar nog sponsoren? Ik denk het niet!” zegt Raymond Holtkamp van café Lindeboom.

Ook bij het podium op de Brink was het niet zo druk (tijdens het optreden van Boi Foi Toch). Stichting Draaimolen had speciaal de Radio Veronica DJ Tour naar Eibergen gehaald. “Wij zijn door het openluchttheater benaderd met de vraag of we willen samenwerken. Daar stonden we best voor open. Maar alles moest naar het openluchttheater en daar gingen we natuurlijk niet mee akkoord. Een leeg podium dat kan natuurlijk niet tijdens de kermis”, aldus Niek Boevink.

Boevink: “Om het in het centrum overal gezellig druk te hebben (kroegen en ons podium) is de toevoeging van activiteiten in het openluchttheater jammer, hierdoor krijg je een verplaatsing van de bezoekers en dat komt de kermis gezelligheid niet te goede. Omdat er nu veel te doen is in het centrum moeten we van de gemeente extra security inhuren. Het wordt volgens de gemeente Berkelland te druk op straat. Andere jaren was dat niet nodig.” Natuurlijk vroegen we – Nieuwsuitberkelland.nl – het openluchttheater ook om een reactie. Op de eerste vraag: Liften jullie mee op het succes van de kermis? Gaf voorzitter (Henk Nijhof) geen duidelijk antwoord. “Ik ben druk ik heb nu geen tijd” was zijn reactie. Hij tapte liever een biertje dan dat hij in gesprek ging met de pers.

Ook de kermisgangers vonden het een vreemde zaak dat nu ook het openluchttheater open is tijdens de kermis. “Ze hadden de optredens beter twee weken later of eerder kunnen doen dan had niemand er last van. En dat levert nog meer bezoekers op”, roept een vrouw die bij het podium op de Brink staat.

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=2188]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven