Raoul Huurneman is speler WK-voetbal

EIBERGEN – Hij is er dolblij mee. De 12-jarige Raoul Huurneman maakt deel uit van het Nederlands voetbalteam voor junioren met diabetes (suikerziekte). De ploeg doet van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 28 augustus mee aan de officieuze wereldkampioenschappen in het Zwitserse Genève, die onder de naam Medtronic Junior Cup Diabetes worden gehouden.

Eibergenaar Raoul, die doelman is, speelt zijn reguliere wedstrijden bij de KNVB in het hoogste C-jeugdteam van FC Eibergen. Vorig seizoen was hij tevens actief bij een aantal selectiewedstrijden van de regio Oost van de voetbalbond. De jeugdige keeper is via selectietrainingen, waaraan zo’n 150 jongeren van 10 tot 14 jaar uit het hele land deelnamen, opgenomen in Oranje. “De voorrondes waren erg spannend.

De andere kandidaten waren erg goed en er werd door een scout kritisch gekeken naar onze voetbaltechniek”, vertelt  hij. “Alleen de allerbeste kandidaten zijn uiteindelijk geselecteerd. Ik ben er supertrots op dat ik er daar één van ben. In Zwitserland gaan we het opnemen tegen ongeveer 120 spelers uit twaalf landen die, net als ik, ook diabetes hebben.”

Aan het WK doen behalve Nederland verder Frankrijk, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk/Ierland, Mexico, Hongarije, Polen, Oekraïne, Slovakije, de Baltische staten en gastland Zwitserland mee. Het wereldkampioenschap voor junioren met diabetes wordt voor de vijfde keer gehouden. De voorbereiding op dit evenement vanuit Nederland wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en Medtronic.

Eerstgenoemde organisatie is opgericht door oud-topvolleyballer Bas van de Goor. Hij kreeg tijdens zijn actieve sportcarrière zelf diabetes en ondervond in die tijd al de voordelen van sport op zijn ziekte. De foundation heeft dan ook als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging.

[nggallery id=2162]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven