”Trekzakkenfestival is niet alleen muziek”

_HTH9220BORCULO – Voor vele inwoners en toeristen was het zaterdag een prachtig gezicht: Borculo ging even terug in de tijd. Die dag werd er een trekzakkenfestival gehouden in het centrum. Harmonica- en accordeonspelers uit de hele regio vermaakte het publiek op de terrasjes en op straat. Echt druk was het niet maar er hing wel een gemoedelijke sfeer.

De organisatie – stichting Cultuur Sport en Spel – is ondanks de mindere bezoekersaantallen toch tevreden over de vijfde editie. Ze waren vooral blij met het droge weer. Naast de ’trekzakken’ waren er ook oude ambachten te vinden. Houtkunstenaar Jan Kulsdom viel meteen op met zijn passie. Fotograaf Han te Hennepe kwam hem tegen (zie foto’s)

Hij maakte samen met de kleine bezoekers tolletjes van hout. Ook werden er op een ouderwetse manier bezems gemaakt en knieperkes gebakken op kolen. Cameraman Jan Larink was ook op het festival te vinden en maakte onderstaande video van de dag.

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=2152]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven