Voorzitter wordt alla Tante Rikie gedragen

tn_Afbeelding nieuw Roy 33199VOOR-BELTRUM – Het leek wel even of Tante Rikie – bekend van de Zwarte Cross – opdook in de optocht tijdens de opening van het 65e volksfeest in Voor-Beltrum. Theo Klein Gunnewiek werd alle Tante Rikie rondgedragen op een enorme draagstoel. Groep Auste zette Theo maandag in het zonnetje omdat hij na achttien jaar stopt als voorzitter bij de Voor-Beltrumse kermis.

Er was nog een onderwerp wat opviel. Zelfs de burgemeester – die de officiële opening deed – viel het op (zie video). Een aantal bewoners die aan de Leunkweg wonen hadden een groot 60-kilometer bord uit de grond getrokken en op de optochtwagen gezet. De letters zestig waren veranderd in vijfenzestig. Dit was een beetje uit protest gedaan. Omdat veel inwoners uit Voor-Beltrum niet blij zijn met de maatregel.

De voorzitter maakte er ook grappen over tijdens zijn openingswoord. “Toen ik vanmorgen hier na toe fietste was ik blij verrast. De gemeente heeft alle uitvalswegen richting het kermisterrein voorzien van feestelijke borden die nog afgeplakt waren met daaronder waarschijnlijk het getal 65 en dat allemaal vanwege ons jubileum. Geweldig, maar de teleurstelling was des te groter toen ik het plakbandje verwijderde en het getal 60 verscheen.”

De voorschriften van het volksfeest kwamen ook aan de orde. Volgens Theo Klein Gunnewiek zijn de regels aangescherpt. ”Met name de sluitingstijden is ons een doorn in het oog, want wat maakt het voor een Volksfeest nou uit of je op zaterdag, zondag, maandag of dinsdag feest viert. Feest is feest en dan kan het niet zo zijn dat op zaterdag de muziek en tap om 02.00 uur moet stoppen en op andere dagen 01.00 uur. Voor ons is het geen zaterdag of zondag maar gewoon een feestdag.”

Burgemeester Bloemen was best bereid om over de kwestie te praten (zie video). ”Voor alles moet je zorgen dat er maatwerk is.” De nieuwe voorzitter van het volksfeest is ook bekend gemaakt. Iwan Wolterink gaat de taken van Theo overnemen. Na alle woorden was er tijd voor de buurtspelen. Ook morgen is er nog van alles te doen op het terrein.

Dit jaar wordt er nog een jubileum gevierd in Voor-Beltrum dan bestaat de carnavalsvereniging de Maispotters 33 jaar.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2148]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven