Flinke botsing tussen trein en taxibusje

treinongeval wrak 034-borderRUURLO – In Ruurlo is donderdagmorgen omstreeks 10.10 uur de trein van Ruurlo naar Vorden in botsing gekomen met een taxibusje van Regiotaxi. De taxichauffeur raakte hierbij ernstig gewond. Een traumahelicopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Het taxibusje is bij de aanrijding compleet vernield. De bus werd honderden meters met de trein meegesleept. Het motorblok is bij de aanrijding compleet losgekomen van de taxibus en lag op het spoor.

De bestuurder zat gedurende langere tijd in zijn voertuig bekneld en is met behulp van de trauma arts uit zijn benarde positie bevrijdt. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De trein vervoerde 70 passagiers. Hiervan raakte niemand gewond. De taxibus was leeg en op weg om een passagier op te halen.

Het ongeval gebeurde op de spoorwegovergang tussen de Dekkersweg en de Wiersseweg. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. Door de schade aan en rondom het spoor is het treinverkeer de gehele dag gestremd.

Foto’s van het ongeval:
[nggallery id=2252]
 Foto’s van de berging van het wrak:
[nggallery id=2253]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven