Barticamp is kweekvijver voor jong talent

tn_Afbeelding nieuw Roy 315EIBERGEN – Kunstenares Florentien Kloosterman doet er alles aan om jongeren te betrekken bij kunst. Tijdens Barticamp zorgde ze voor jong talent tijdens haar workshop ‘waterlanders’. Jeff Nijhuis (10) uit Winterswijk was er daar één van. Hij maakte een bootje met zijn eigen fantasie en liet hem te water in de ‘kweekvijver’ van Kloosterman. “Dit is prachtig dat alle mensen uitdrukking geven aan wie ze zijn.”

De kunstenares uit Eibergen legt met veel passie uit over de workshop ‘waterlanders’ (zie video). Naast Kloosterman waren er nog meer kunstenaars te vinden rondom de Mallumse molen en de kruidentuin. Hilda Leuverink-Haselberg viert dit jaar geen septemberfeest in Ruurlo. Ze heeft het hele weekend vrijgemaakt voor Barticamp.

Martin Grevers had iets nieuws bedacht. Bij maakte voor het kunstfestijn een speciale boot (zie foto’s). Op het terras in de kruidentuin werden een aantal bezoekers verrast door goochelaars Dick Koornwinder en Ray Araham. “We dachten eerst dat ze buschauffeur waren. Maar al snel kwamen we erachter dat die gedachte niet waar was”, laat een bezoeker weten.

“Of dit wel bij Barticamp past? Natuurlijk! Juist die dingen die je niet verwacht maakt dit festijn zo leuk. De eerste dag van Barticamp werd goed bezocht. Dat had de organisatie vooral te danken aan het mooie weer. Ook zondag zijn de bezoekers welkom.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2206]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven