‘Korps redt slachtoffers uit Hambroekplas’

tn_Afbeelding nieuw Roy 227BORCULO – Vijf korpsen in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland krijgen een taak erbij. Ze worden op dit moment opgeleid tot oppervlaktereddingsteam. Donderdag werd er voor het eerst geoefend in openbaar water. De gemeente Berkelland kreeg de primeur. In het Hambroekplas werden de oppervlakteredders ingezet om meerdere ‘slachtoffers’ uit het koude water te redden (zie foto’s en video).

In Berkelland worden twee korpsen omgeschoold tot oppervlaktereddingsteam. Brandweer Borculo en Eibergen worden binnenkort ingezet bij waterongevallen. Tijdens het oefenen waren er drie instructeurs van de vrijwillige reddingsbrigade uit Apeldoorn aanwezig om de kneepjes van het vak te laten zien. De spuitgasten van brandweer Groenlo mochten het water in.

“Binnenkort moeten we alleen nog oefenen in stromend water. Ik denk dat we dat gaan doen bij een stuw in de Berkel. Als dat achter de rug is zijn de teams klaargestoomd voor het echte werk”, zegt één van de vrijwilligers van de reddingsbrigade.

Brandweer Borculo, Eibergen, Aalten, Groenlo, en Winterswijk krijgen een oppervlaktereddingsteam.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2201]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven