De ’tuingekken’ weten niet van ophouden

tn_Afbeelding nieuw Roy 434RUURLO – Er zijn weinig inwoners in Berkelland die hun tuin meerdere malen per jaar openstellen voor publiek. Maar voor de twee tuingekken Wim Geurink en Marcel Borcus uit Ruurlo is het de normaalste zaak van de wereld. Afgelopen zondag kwamen veel tuinliefhebbers een kijkje nemen in het Ruurlose paradijs: ‘Hof te Ruurlo’. “Er hangen hier nergens bordjes verboden toegang. We hebben geen geheimen, u mag overal kijken”, grapt Geurink.

Echt een naam voor de tuin kunnen de tuinmannen niet verzinnen. “Het zit tegen een Engelse tuin aan. Noem het maar een weelderige tuin. Hoeveel planten hier staan? Ik denk wel 2000 soorten. Waarvan 350 planten die naam Hosta hebben”, legt Borcus uit. Het verzamelen van nieuwe planten gaat gewoon door. Wim en Marcel zijn regelmatig op kwekerijen in heel Nederland te vinden.

Tijdens de vraag: ”Waarom bezoeken mensen graag jullie tuin?” schreeuwde een vrouw: “Vooral de goede kennis spreekt mij aan. Ze hebben overal tijd voor en leggen alles goed uit. Dit zijn mensen met verstand van planten.” Borcus: “We willen graag met alle tuinliefhebbers delen wat we mooi vinden. Niet iedereen vind onze tuin geweldig. Er lopen ook wel eens mensen na vijf minuten de tuin uit.” 

Volgend jaar vieren beide heren een klein feestje want dan is de tuin – hof te Ruurlo – precies vijftien jaar open voor publiek. “Of we daarna stoppen’? Ik denk het niet. De belangstelling is nog steeds groot en dat geeft ons veel voldoening. Er zijn zelfs mensen die hier een paar keer per jaar komen. En dat is een perfecte stok achter de deur om de tuin op te ruimen”, lacht Borcus.

Afgelopen zondag was de laatste keer van dit jaar dat de deuren van Hof te Ruurlo open waren. In het voorjaar van 2012 begint het nieuwe seizoen. Meer info op www.hofteruurlo.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2235]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven