Henk Boes verzorgt al 15 jaar de lampjes!

tn_afbeelding-nieuw-roy-003BORCULO – De één tapt tijdens de feestavonden bier. De ander ruimt na het septemberfeest de rommel op in de feesttent. Maar liefst 450 vrijwilligers hebben zich de afgelopen dagen ingezet. Henk Boes (78) heeft wel een heel belangrijk ‘baantje”. Hij verzorgt de lampjes die in de feesttent hangen. Zondagmorgen tijdens het opruimen keek hij de honderden lampen stuk voor stuk na en stopte ze weer in een doosje. En dat doet hij al 15 jaar!

Journalist Roy Nijman kwam nog een bijzondere inwoner uit Borculo tegen. De blikjes-man! Bennie Jansen (62) was zondagmorgen ook vroeg op de Veemarkt te vinden. Hij raapte tientallen blikjes op en nam ze mee naar huis. “Wat ik ermee doe? De blikjes hebben twee functies. De lipjes haal ik eraf die maakt mijn buurmeisje vast aan de buitenkant van een tas. Ze heeft er 3500 nodig. De blikjes sla ik plat en die brengen een cent per stuk op”, laat Jansen weten (zie video).

De organisatie van de septemberfeesten (stichting Nationale feest- en herdenkingsdagen kan niet zonder de vrijwilligers. “We hebben zware dagen achter de rug en zijn blij dat de vele mensen zondagmorgen komen helpen. Ze zijn om 10.00 uur al hier, terwijl bijna heel Borculo op één oor ligt. We verzorgen ze goed. Kijk maar naar Henk Boes die met de lampen bezig is.”

”Vooral de Prins Hendrikstraat zijn we erg dankbaar. De bewoners doen dit precies 15 jaar. Het opruimen van de rommel in de feesttent is onderhand een traditie geworden. Alles samen doen dat is ons motto. Dit is een geweldig iets”, zegt het bestuur.

Op 26 mei 2012 is er een vrijwilligersdag dan wordt iedereen in het zonnetje gezet.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2196]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven