Henk en Henny schutterspaar van Ruurlo

septemberfeest Ruurlo 288-borderRUURLO – Het blijft voor de inwoners van Ruurlo nog steeds een traditie: het vogelschieten. Ook afgelopen zondag tijdens het septemberfeest werd er weer op los geschoten door jong en oud. Dit keer op de nieuwe locatie aan de Blikmansweide. De kersverse schutterskoning werd Henk van der Berg. Na 493 schoten kwam de vogel naar beneden. Het werd een latertje, omstreeks 18.30 uur spatte de vogel pas uit elkaar.

Bij het vogelgooien werd Henny Tackenkamp koningin. Rick Dijkman won bij de jeugd. Hij mag zich een jaar lang jeugdprins noemen. Het was gezellig druk op de feestweide. Net als andere jaren werd er ook een playbackshow gehouden voor de kleintjes.

Zaterdag en zondag trok de optocht door de straten van Ruurlo. Dit onderdeel van het septemberfeest is altijd een publiekstrekker. De organisatie kijkt terug op een geslaagd feest. Maandag moeten tientallen vrijwilligers weer vroeg op om de boel af te breken.

[nggallery id=2214]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven