Henk Hartgers zit al 70 jaar in de muziek

tn_Afbeelding nieuw Roy 380EIBERGEN – Ze zijn misschien op één hand te tellen: Nederlanders die 70 jaar lid zijn van een muziekverenging. In Eibergen werd Henk Hartgers (84) afgelopen zondagmorgen in het zonnetje gezet door het bestuur van Koninklijk onderscheiden muziekvereniging Euphonia omdat hij op die dag deze bijzondere mijlpaal behaalde. Hij kreeg een onderscheiding uit handen van voorzitter Peter Floors en penningmeester Arnold Kion.

“Onze muziekvereniging bestaat nu 114 jaar. We hebben deze erepenning nog nooit eerder uitgereikt. Dat geeft dus aan hoe bijzonder dit is”, aldus Kion. Hartgers was veertien jaar lid van Excelsior in Twello. En sinds zondag 56 jaar muzikant bij muziekverenging Euphonia. Samen is dat dus zeventig jaar.

De onderscheiding was van het Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverengingen (KNFM). Ook Henk Heutinck van het Seniorenorkest ‘De Achterhoek’ – waar Hartgers nog steeds lid van is – kwam een bos bloemen brengen. Peter Floors: “Henk bezoekt nog steeds concerten, hij speelt zelf geen instrument meer omdat zijn gezondheid dat niet toelaat.”

Hartgers was gek op veel instrumenten, bijvoorbeeld de trombone, bas, en bekens. Samen met familie en vrienden werd zondag de hele dag stilgestaan bij het jubileum van de Eibergse muzikant.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2209]

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven