Jongen steekt vuurwerkbom af in Borculo

BORCULO – Donderdagavond is op de Haarloseweg in Borculo een 16-jarige jongen uit die plaats aangehouden voor vernieling van een prullenbak. Hij had deze opgeblazen door middel van een eigengemaakte vuurwerkbom.

De politie kreeg rond 19.30 uur de melding dat een getuige een harde knal had gehoord en twee jongens had zien wegfietsen bij een vernielde prullenbak op een parkeerplaats aan de Galgenveldsdijk.

De prullenbak bleek te zijn opgeblazen met een vuurwerkbom. De getuige was de jongens achterna gegaan en wist een van hen staande te houden. De gealarmeerde politie heeft de jongen overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Hij zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.

De politie kent de identiteit van de andere dader. Nader onderzoek naar hem volgt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven