Kwaliteit bloemencorso Beltrum erg hoog

tn_Afbeelding nieuw Roy 055BELTRUM – Het publiek stond zondag met open mond te kijken naar de grote corsowagens in Beltrum. Volgens de bezoekers was de kwaliteit van het bloemencorso dit jaar erg hoog. “Je kunt zien dat er veel tijd aan besteed is. Dit is veel mooier dan in Rekken. De wagens zijn kolossaler en zijn mooi van kleur. Wat mijn favoriet is? Dat is die wagen met al die vissen. Ik hoop dat ze in de prijzen vallen”, aldus een bezoeker langs de weg.

De publieke belangstelling was iets minder vergeleken met andere jaren. Volgens de organisatie heeft dat te maken met de slechte weersvoorspellingen die werden afgegeven. Maar de wagenbouwers hadden niets te klagen het was tijdens de corso stralend weer. De jeugd deed ook volop mee en hadden leuke onderwerpen uitgekozen: de 60 kilometer zone en tante Rieki.

Muziekkorpsen uit heel Berkelland liepen tussen de wagens en zorgden voor mooie klanken. Wat viel ons op: er reed een bijzondere brommer door het dorp (zie video). Ook deed de ijsboer op de markt goede zaken door het mooie weer. Morgen wordt de uitslag van de Beltrumse bloemencorso bekend gemaakt.

Meer informatie over het bloemencorso en volksfeest staat op de website www.bloemencorsobeltrum.nl.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2195]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven