Olminkhof haalt eerste maïs van het land

tn_Afbeelding nieuw Roy 387NEEDE – Het is toch wel een beetje een wedstrijdje aan het worden in Berkelland: welk loonbedrijf haalt de eerste maïs van het land. Maandagmorgen om 9.00 uur was het dan zover de hakkselaar van loonbedrijf Olminkhof mocht de eerste maïsstengels naar binnen werken op de Needse Berg. “Dit geeft een enorme kick. Wat voor gevoel onze medewerkers krijgen? Vergelijk het maar met het spelen van een belangrijke voetbalwedstrijd. Topsport dus!”, roept Clemens Olminkhof.

De maïs op het perceel is van de familie Berendsen die een boerderij hebben aan de Stobbesteeg. ”Waarom we zo vroeg beginnen? We zijn bijna door ons voer heen. We hebben nog zes dagen voedsel voor onze koeien.  Daarom gaat de nieuwe maïs vandaag de kuil in”, laat Berendsen weten.

Andere loonbedrijven in Berkelland – Baks Borculo en Winkelhorst in Rekken –  laten weten dat ze pas eind september beginnen met het hakkselen. Baks: ”Het is nog veel te nat daardoor is het maïs ook nog niet rijp genoeg. Het gaat nog zeker veertien dagen duren.”

Opvallend was dat boer Berendsen een nieuwe loopstal aan het bouwen is bij zijn boerderij. En dat verwacht je niet in deze slechte tijd. “Als je niets doet dan weet je zeker dat je over tien jaar kunt stoppen met het bedrijf.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2215]

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven