Redactie platgebeld voor een rare prinses

tn_2011_0923Vossenjacht0026EIBERGEN – De redactie van Nieuwsuitberkelland.nl kreeg vrijdagavond veel telefoontjes van inwoners die een rare prinses voor het Eibergse gemeentehuis hadden gezien. Zelfs de eigenaar van ‘Gabriël’s Pizzaria’ hing aan de telefoon “Jullie moeten naar het gemeentehuis komen. Dit heb ik nog nooit gezien”, zei Gabriël Barsoum. NUB ging meteen op onderzoek uit en trof inderdaad de prinses op een hemelbed aan.

Maar wat deed die prinses voor de villa? Basisschool Op d’n Esch was bezig met een spookjes-vossenjacht. De leerlingen moesten de sprookjes herkennen en aangeven wat er niet klopte. De prinses (leerkracht Henk Klein Bruinink) had gekozen voor het sprookje ‘De prinses op de erwt’. Klein Bruinink was volledig in zijn rol. De kinderen waren door het dolle heen toen ze zagen dat het Henk was.

Alle kinderen mochten op het bed liggen maar niemand werd een prins of princes. Andere leerkrachten trokken ook veel bekijks zoals juffrouw Bianca van Arragon (vrouw Holle). Ze stond boven in het raam bij de Lindeboom. Zo Henk, je haalt zelfs het nieuws met je optreden!

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=2245]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven