Septemberfeest krijgt boete aan de broek

BORCULO – De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft zaterdagavond een controle uitgevoerd in de feesttent op de Veemarkt. Er werd gecontroleerd op het rookverbod en het schenken van alcohol onder de zestien jaar. Volgens de controleur waren de zaken niet voor elkaar. De stichting Nationale feest- en herdenkingsdagen ontvangt een boete tussen de 900 en 1300 euro.

“Drie uur voordat het feest was afgelopen kregen we bezoek. Ondanks alle goede voorzieningen die wij gemaakt hebben, bandjes en borden krijg je te horen dat het niet goed voor elkaar is. Een jongen van zestien jaar met een bandje had twee glazen bier gehaald en dat gegeven aan een jongen van veertien jaar. Dat had de controleur geconstateerd. En daarvoor zijn wij in overtreding. Waar ben je in godzaam mee bezig! De jongen die het aanpakt moet een boete krijgen” zegt voorzitter Wicher Soek.

Soek die boos is:”We waarschuwen de mensen continu in de tent. Maar je kunt niet alles in de gaten houden. We kunnen dit niet voorkomen. Het kost een vermogen om beveiliging in te huren en dat kunnen we niet bekostigen. Dit is gewoon zoeken. Op deze manier wordt het feest kapot gemaakt.”

Ook  werd er gerookt in de tent en dat zag de VWA ook. Ondanks dit gebeuren is de organisatie toch tevreden over de septemberfeesten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven