Spektakel tijdens verplaatsen van volière!

14NEEDE – Iniciatiefnemers Arie Kuipers en Gertie Drievers hebben zaterdagmorgen heel wat werk op de hals gehaald tijdens het verplaatsen van de beroemdste volière van Neede. De ‘kooi’ stond bij de muziekkoepel en werd al meer dan vijftien jaar niet meer gebruikt. Arie en Gertie vonden dat erg jammer en bedachten een plan om de volière te verplaatsen naar appartementencomplex de Bode.

De gemeente – die eigenaar is van de volière – vond dit een fantastisch initiatief en gaf toestemming voor de verhuizing van het stukje nostalgie. Tijdens het verplaatsen is er zaterdag een grote vrachtwagen van Neco ingezet. Die bestuurd werd door oud-medewerker Johan Spanjer. Maar alles verliep niet volgens de planning.

Al snel werd duidelijk dat de volière niet in de lengte op de vrachtwagen paste omdat de deuren van de kooi een halve meter langer waren dan het frame. Er is toen besloten om de volière dwars op de wagen te zetten. Deze beslissing zorgde ervoor dat het transport vijf meter breed werd. En dat was een spektakel op de weg (zie foto’s). Op veel plekken kon de vrachtwagen net langs de geparkeerde auto’s. Toen de volière op de nieuwe plek aan kwam (de Bode) stond de maker timmerman Evert Dekkers (92) te wachten.

Dekkers laat weten dat hij de kooi vijftig jaar geleden gemaakt heeft. “Het was een moeilijke constructie.” Binnenkort wordt de volière helemaal opgeknapt en kunnen bewoners hun nieuwe aanwinst bewonderen. ”Veel ouderen hebben een rolator of rolstoel, en dan is het toch wel leuk om een doel te hebben tijdens het maken van een klein ommetje”, aldus Kuipers.

Belangeloos werkten de volgende bedrijven mee aan dit project: Tandarts Jansen en Linsen, Neco transport (kraanbedrijf), Rabobank Oost Gelderland, bouwbedrijf te Woerd, timmerfabriek Neede, bakkerij Stroet en het Grand Café. De gemeente neemt de zorg voor het opruimen van de fundering bij de Koepel.

Foto’s Yvonne Berends:
[nggallery id=2233]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven